Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Cerita Lucu Bahasa Jawa Paling Koplak

Kumpulan cerita lucu bahasa jawa kali ini diambil dari kejadian lucu yang terjadi di sekitar kita.

Cerita Lucu ini dibuat menggunakan bahasa jawa campuran. Mungkin hanya sebagian saja yang tahu hehe.

Dari pada penasaran berikut artikel lucu bahasa jawa;

Kumpulan Cerita Lucu Bahasa Jawa Singkat Bikin Ngakak

Cerita Lucu Bahasa Jawa

Cerita Pengalaman Lucu Bahasa Jawa

Cerita Lucu Bahasa Jawa


#1. Cerita Lucu Bahasa Jawa - Wong Sikile Papat

Dhopas " Coba tebak, wong opo seg sikile papat?'

Dhapes " Wong lumpuh "

Dhopas " Salah."

Dhapes " Wong aneh."

Dhopas " Luwih salah."

Dhapes " Terus opo."

Dhopas " Jarene Wong kucing, jaran, bandot lan liyane hehe."

Dhapes " Termasuk kowe, wong edan."

#2. Cerita Lucu Bahasa Jawa- Satu Tujuan

Ing sawijining dina, nalika Wakgidi numpak pesawat menyang Jawa Timur, Wakgidi ditakoni karo wong seg lungguh ing sampinge, koyo iki kejadiane.

Penumpang " Mas bade pundi? "

Wakgidi " Surabaya mas, lha sampean."

Penumpang " Aku ugo menyang Surabaya, bisa padha kaya iki ya tujuane kita."

Wakgidi " Ya iyalah Padha, numpak pesawat siji."

Cerita tersebut menceritakan seseorang yang bertanya kepada Wakgidi saat naik pesawat tujuan Surabaya.

Penumpang " Mau kemana mas? "

Wakgidi " Surabaya, mas-nya sendiri mau kemana."

Penumpang " Sama, saya juga mau pergi ke Surabaya, kok bisa ya sama tujuan kita?"

Wakgidi " Ya iyalah sama, kita kan satu pesawat."

#3. Cerita Lucu Bahasa Jawa- Kuntilanak

Ing sawijinin wengi nalika Wakgidi ngojek, Wakgidi ngerasa jengkel amarga ora entuk penumpang ket awan.

Dari padha ngelamun, Wakgidi mutuske mending mulih.

Dumadhakan, ana wanita rambut dhawa nyeluk Wakgidi.

" Wah, penumpang iki." ujar Wakgidi neng jero ati.

Ora kanthi suwe, wong wedok kui langsung numpak motor Wakgidi.

Wakgidi " Badhe tindak pundi mbak?"

" Mlaku wae pak, mengko bakal tak wenehi ngerti nalika wes tekan," ungkap perempuan berambut panjang.

Sawetara menit nalika tekan kuburan, wanita kasebut ngandani Wakgidi. " Stop mas, stop," pungkas wanito kui.

Nalika wanita kasebut mudhun, Wakgidi kaget yen sikil wanita rambut dawa kui ora napak ing lemah, Wakgidi kandha karo ndredge. " Aiiiii... kuntilanak!"

Spontan wanita kasebut nglirik sinis Wakgidi, karo ngomong. " Yo men kok, tinimbang sampeyan tukang ojek."

#4 Cerita Lucu Bahasa Jawa- Ilmuwan

Ing sawijining dina ana ing Institut Of Sciene. Tempa para ilmuwan nampilake temuane lan entuk hak paten kanggo temuane kasebut.

Ilmuwan Pertama " Aku wes nemokake alat alat supaya manungso bisa ngobrol karo manungso liyo ing papan adoh. Alat kuwi tak jenengake telpon."

Ilmuwan Kedua " Yen aku nemokake alat supaya manungso bisa mabur kaya manuk. Aku menehi jeneng alat kasebut pesawat"

Sawise 2 ilmuwan kasebut nampilake temuane, para rawuh padha gumun.

Dumadakan, ana ilmuwan seka Indonesia teka langsung ngomong " Aku wes nemoake alat supaya manungso bisa tembus lewati tembok, kaca, lan logam. Alat kasebut jenenge lawang"

#5. Pengalaman Pribadi Wakgidi

Ing sawijing dina, nalika Wakgidi lagi mangan karo kancane, dumadakan dompete Wakgidi tiba.

Ngerti yen dompete Wakgidi tiba, kancane langsung njupuk dompete Wakgidi. Nalika arep menehi dompet, kancane ora sengaja weruh foto bojone Wakgidi ana ing dompet.

Kancane langsung takon " Apa gunane gawa foto bojomu? " ucap kancane Wakgidi.

" Foto iki bisa ngilangke masalah seng teka ing kantor bro." ucap Wakgidi.

" Piye ceritane bisa ngilangke masalah? " takon kancane Wakgidi.

" Yen aku ana masalah ing kantor mesti krasa entheng sawise aku ndeleng foto bojoku, amarga masalah seg gede ya seka bojoku." ucap Wakgidi.

"Oh... wong edan" ucap kanca Wakgidi

#6. Pengalaman Lucu Bahasa Jawa Saat Mau Menikah

Cowok " Dek, yen bojo arep mahar pirang gram."

Cewek " Ora usah mas."

Cowok " Kok ora usah, lha sampean pengen bulan madu ing ngendi? "

Cewek " Ora usah mas."

Cowok " Sampean aneh, bulan madu ora pengen, mahar uga ora pengen, ngapa sebabe? "

Cewek " Amarga ade ora gelem bojo karo sampean mas! "

Cowok ....?

#7. Pengalaman di Warung Kopi

Di sebuah warung kopi.

Wakgidi " Mas kowe duwe teh? "

Pemilik Warung " Ana, sampean kepengin adem utawa panas, yen panas 3 ribu, adem 5 ribu."

Wakgidi " Panas wae mas."

Beberapa menit kemudian...

Wakgidi " Uhhh panase! "

Pemilik Warung " Enteni dhisik nganti adem woy! "

Wakgidi " Ora ah, mengko bayar 5 ribu."

#8 Cerita Lucu Bahasa Jawa- Ilmuwan

Ing sawijining dina ana ing Institut Of Sciene. Tempa para ilmuwan nampilake temuane lan entuk hak paten kanggo temuane kasebut.

Ilmuwan Pertama " Aku wes nemokake alat alat supaya manungso bisa ngobrol karo manungso liyo ing papan adoh. Alat kuwi tak jenengake telpon."

Ilmuwan Kedua " Yen aku nemokake alat supaya manungso bisa mabur kaya manuk. Aku menehi jeneng alat kasebut pesawat"

Sawise 2 ilmuwan kasebut nampilake temuane, para rawuh padha gumun.

Dumadakan, ana ilmuwan seka Indonesia teka langsung ngomong " Aku wes nemoake alat supaya manungso bisa tembus lewati tembok, kaca, lan logam. Alat kasebut jenenge lawang. "

#9. Cerita Pengalaman Bahasa Jawa Saat Pacaran

Cewek " Mas, apa kowe pancen tresna karo aku? "

Cowok " Iya lah."

Cewek " Buktine."

Cowok " Senajan segara terbentang ing antarane kita, aku bakal nglangi asal bisa karo sampean dek."

Cewek " Terus."

Cowok " Senajan gunung dadi penghalang, aku bakal mendaki asal bisa bareng kowe dek."

Cewek " Bener? "

Cowok " Bener lah, lan disaat badai api mengelilingmu aku bakal menerobos badai apinya sing penting aku bareng kowe terus."

Cewek " Lha kok wingi sampean ora teka mengumahku."

Cowok " Gerimis dek."

Cewek " Halah...! "

Cerita Lucu Bahasa Jawa " Anak " Dijamin Koplak Abis

cerita Lucu Bahasa Jawa


#1 Cerita Lucu Bahasa Jawa Di Sekolah- Jeneng Kewan

Sawijining dina ing sekolah...

Guru " Murid-murid, coba wenehana conto jeneng kewan."

Murid " Kucing bu."

Guru " Liyane."

Murid " Kucing liyane bu."

Guru ...?

#2 Cerita Lucu Bahasa Jawa- Asal Kelinci

Anak terwelu " Bu, asale aku saka ngendi."

Ibu Terwelu " Saiki dudu wayahe kowe ngerti, ibu bakal menehi ngerti nalika kowe we dewasa."

Anak Terwelu " Ah ibu tulung kandani siki wae."

Ibu Terwelu " Yen kowe meksa, oke tak kandani."

Anak Terwelu " Nggih bu cepet ngomong."

Ibu Terwelu " Kowe asale saka topi pesulap."

Anak Terwelu ....?

#3. Cerita Lucu Bahasa Jawa Anak- Mamaku Hebat

Ana 2 bocah agi padu gara-gara bandingake kehebatan bapake.

Anak 1 " Bapaku luweh hebat dibanding bapakmu."

Anak 2 " Nek koyo ngono, mamaku luweh hebat dibanding mamakmu."

Anak 1 " Nek kuwi koyone bener, soale bapaku mesti ngomong koyo ngono."

#4. Cerita Lucu Bahasa Jawa Anak- Takut Denda

Ada seorang ayah pelit yang diajak anaknya naik helikopter.

Wiwitane bapak kasebut ora setuj amarga baya. Nanging, amarga tresno karo anake, dheweke setuju.

Sawise tekan ing tempat helikopter, seorang pilot kanda " Naik helikopter mbayar 100 dolar, yen sampean ngobrok ung dhuwur denda 1000 dolar, ananging yen sampean ora ngomong babar blas, aku bakal menehi 1000 dolar.

Sawise setuju, helikopter langsung maburr.

Pilot manuver bolak balik ora karuan.

Sawise menderat pilot ngomong " Wah sampean hebat nang dhuwur ora ngomong apa-apa."

" Asline aku pengen ngomong pas nang dhuwur tapi aku wedi kena denda." ujar bapak pelit.

Pilot " Emange arep ngomong apa."

Bapak Pelit " Anaku tiba."

Pilot....?

#5 Cerita Lucu Bahasa Jawa Anak Pengen Batal Puasa

Anak " Ma, yen pas puasa aku nangis batal ora ma."

Ibu " Ora nak."

Anak " Alhamdulillah ora batal yuhui...."

Ibu " Emang kowe lagi sedih, kok bisa nangis? "

Anak " Ora mak, aku mau mangan rujak pedes banget, nganti metu eluh kaya ngene."

Ibu...?

#6 Cerita Lucu Bahasa Jawa Anak - Bocah Nakal

Ana bocah cilik nakal ora sengaja weruh kakange diambung karo kancane.

Keesokan harinya...

Bocah Nakal " Mas, mau bengi ambung kakangku ya? "

Teman Kakaknya " Ya, meneng wae, iki tutup mulut ( Karo menehi duit sewu ) "

Bocah Nakal " Suwun mas, iki wangsule limang atus."

Teman Kakaknya " Kok ono wangsulane."

Bocah Nakal " Aku ora pengen dadi bocah nakal mas, sapa wae sing ambung kakangku biasane menehi limang atus."

Teman Kakaknya...?

#7. Cerita Lucu Anak Bahasa Jawa- Ayahku Modus

Ana pasien kanker dikandani dokter yen umure ora bakal suwe maning amarga penyakit kanker.

Krungu kabar sing ora nyenengake, dheweke menehi ngerti putrane yen secepete ngawe pesta perpisahan.

Nalika pesta dianakake. Ing tengah kanca-kancane wong kasebut ujar " Nuwun sewu kanggo kanca-kanca, aku ngumpulake sampean supaya pada ngerti yen aku bakal lunga saklawase amarga AIDS ning jero awaku wes parah."

Sakwise bapake menehi pengumuman, anake gumun lan takon " Rama, napa sampean ora jujur penyakit sing asline?"

" Sstt...aku ora pengin salah sijine kancaku ana sing turu karo ibumu sing ayu lan seksi." ujar wong kasebut.

Anak...?

#8. Cerita Lucu Anak Sekolah Bahasa Jawa- Pertama Masuk Sekolah

Ing sawijing dina, ana bocah sing nembe wae melbu Sekolah Dasar. Nalika mulih anak kasebut di takoni wong tuane ing omah.

Ibu " Dina iki ing sekolah diajari apa nak? "

Anak " Diajari nulis bu."

Ibu " Nulis opo nak? "

Anak " Aku ora ngerti soale diajari maca."

Ibu...?

#9. Cerita Lucu Bahasa Jawa- Anak Balapan Lari

Ing lapangan, ana bocah papat lagi siap-siap balapan mlayu. 

Pelatih mulai ngitung, siji...loro....telu... mlayu!

Si pelatih bingung sebab Paijo ora melu mlayu.

Pelatih " Lho, kenapa kowe ora mlayu? "

Paijo " Kulo nomer papat pak, mau kan sing dikandani mlayu nomer siji, loro lan telu."

Pelatih...?

#10. Cerita Lucu Bahasa Jawa Anak- Rambut Putih Ibuku

Ing sawijining wektu, ana bocah cilik sing penasaran karo perubahan rambut ana ing ibune.

Anak " Kenapa rambute malih dadi putih bu? "

Sawise anake takon, si ibu nggunaake kesempetan iki kanggo menehi pelajaran marang putrane " Iki amarga kowe." ujar si ibu.

Anak " Kok aku? "

Ibu " Saben tumindak ala kowe bakal nggawe rambut ibu malih dadi putih."

Bocah kasebut mangsuli polos " Oh, saiki kauu ngerti sebabe rambut eyang dadi putih kabeh."

Ibu...?

#11. Cerita Lucu Bahasa Jawa Anak - Ibu Mangan Anak

Ing sawijining dina, ana ibu sing lagi hamil mlaku ing taman karo anake sing nomer siji.

Kira-kira anake sing nomer siji umure wis 4 tahunan.

Nalika lungguh ing bangku taman, anak kasebut takon ibune...

Anak " Bu, aku pengen takon? "

Ibu " Takon opo nak? "

Anak " Kenapa wetenge ibu gedhe? "

Ibu " Wetheng ibu gede amarga ana bayi ing jerone nak? "

Anak " Bayine nakal mboten bu."

Ibu " Ya mboten lah, kaya sampean pinter."

Sawise si ibu jawab, sianak justru menangis lan ngomong " Lha napa ibu sing jahat."

Ibu " Sapa sing ala nak? opo maksudmu? "

Anak " Napa ibu tega mangan bayi."

Ibu...? 

#12 Cerita Lucu Anak Sekolah Bahasa Jawa - Alasan

Ing sawijining wektu, Dhapes telat melbu sekolah.

Kebeneran dheweke uga durung nggarap PR. Nalika bingung luru alesan, guru Dhapes wi takon ndisit...

Guru " Dhapes, enapa telat sampeyan."

Dhapes jawab santai " Aku dirampok wong ing dalan bu."

Karo kaget guru ngomong " Wah, tapi kowe ora apa-apa." ucap guru.

" Mboten napa-napa bu, jare Dhapur.

Guru " Banjur, rampoke njupuk duit lan barang-barang sampeyan? "

Dhapes " Mboten njupuk dowet lan barang-barang bu, mung njupuk buku PR-ku."

Guru...?

#13. Cerita Lucu Anak dan Ayah 

Ayah " Laptop anyar ya nak? "

Anak " Iya, aku oleh hadiah balapan."

Ayah " Sapa wae pesertane."

Anak " Aku, pak polisi, warga lan sing duwe laptop pak."

Ayah...?

Cerita Lucu Mukidi Bahasa Jawa

Cerita Lucu Mukidi Bahasa Jawa


#1.  Cerita Lucu Mukidi Bahasa Jawa- Wakijan B.A.B

Mukidi " Jan, sampean katone kaya wong ora sehat ya?, agi ora kepenak opo awake."

Wakijan " Iya, akhir-akhir iki aku lagi ora sehat, amarga kdu mikir."

Mukidi " Opo seng sampean Pikirake Jan."

Wakijan " Aku duwe kebiasaan aneh."

Mukidi " Kebiasaan opo? "

Wakijan " Aku duwe kebiasaan yen jam 7 esuk mesti buang air besar."

Mukidi " Halah Jan, lumrahe manungsa yen kaya ngono, kuwi diarani sehat."

Wakijan " Iya sehat, tapi masalahe aku tangi jam sanga terus."

Mukidi...?

#2 Cerita lucu Bahasa Jawa Ketika Mukidi Masih Sekolah

Guru " Murid-murid, jeneng kewan apa sing diwiwiti nganggo huru K? "

Mukidi ngadeg karo jawab " Kucing bu..."

Guru " Selanjute, opo jeneng kewan sing diawali nganggo hurf D? "

Kabeh murid pada meneng nanging Mukidi ngadeg maneh " Dua Kucing bu..."

Karena kesal sang guru menyuruh Mukidi untuk berdiri di pojok kelas.

#3 Cerita Lucu Mukidi Bahasa Jawa Di Sekolah 

Guru " Murid-murid sapa sing kepengen melbu surga"

"Saya bu.." Kabeh murid jawab kecuali Mukidi.

Guru " Sapa sing pengen melbu neraka." 

" Tidak mau bu," kabeh murid jawab bareng kecuali Mukidi.

" Napa kowe meneng wae, pengen melbu surga apa neraka? " kata guru.

Mukidi " Mboten loro-lorone bu..."

Guru " Napa? "

 " Sakdurunge bapa kulo ora ana, bapaku kandha, apa wae sing terjadi kowe kudu melbu TENTARA."

Guru...?

Humor Jawa Koplak Suami Istri

cerita luc bahasa jawa


#1. Cerita Lucu Bahasa Jawa Pengantin Baru

Ana pengantin anyar sing lagi sayang-sayange. Ing sawijine esuk nalika bojone arep mangkat kerja...

Suami " Ma, aku mangkat kerja dhisik ya."

Istri " Ora sarapan ndhisik mas."

Suami " Ora, aku durung luwe." Seketika langsung ngambung lambe bojone karo ngomong " Iki sarapan pagiku." ujar suami.

Bojone langsung mesem.

Pas awan, sang suami mulih amarga ana brang seng ketinggal.

Istri " Ana apa mas mulih gasik."

Suami " Ana sing ketinggalan."

Istri " Oh..Ora mangan dhisik mas."

Suami " Ora, aku dhurung luwe." Banjur nyedhaki garwane lan ngambung lambe garwane karo ngomong " Iki makan siangku." lanjutnya.

Sang istri mesem campur seneng.

Nallika sore pas mulih, sang suami kaget amarga ndeleng tingkah polahe bojone.

Suami " Lho ngopo " (amarga dheweke ndeleng garwane lagi lungguh ing rice cooker tanpa celana).

Kanthi ekspresi bungah, sang istri ngomong " ngangetin makan malamu mas."

Suami...?


Cerita Jawa Lucu Paijo Jadi Dokter

humor lucu bahasa jawa


#1. Cerita Lucu Bahasa Jawa- Operasi Hidung

Ing sawijing dina nalika Wakgidi menyang dokter gigi, deweke gawe doktere semaput amarga...

Wakgidi " Dok, coba priksa untu kula."

Paijo" Napa mas, lara maneh?, aku kan wis ngomong yen untumu kudu di tambal."

Wakgidi " Hudu kuwi pa."

Paijo" Lha terus piye."

Wakgidi. " Ngene dok, aku gumun karo untuku, samben dino aku mangan pete karo jengkol tapi untuk tetep resik lan ora mambu. "

Krungu ceritane Wakgidi, dokter ndeleng cangkeme Wakgidi, nanging dokter langsung semaput.

Sawetara nalikha dokter eling maneh. Dokter ngandika " Sampean kudu operasi mas."

Wakgidi " (gumun) apane seg di operasi dok, aku ora lara untune."

Paijo" Hudu untumu seg di operasi, tapi irungmu."

#2 Pengalaman Di Operasi Pertama Kali

Ana pasien sing katon wedi banget nalika arep dioperasi.

Ngerti yen pasiene wedi. Paijo ngandika " Kowe katon wedi banget mas, ora usah khawatir, bakalan lancar, tenangke atimu wae yo."

Pasien " Piy aku ora wedi dok, iki pertama kaline aku di operasi."

Paijo" Wah, kok padha, aku uga pertama kaline arep operasi pasien, tapi aku ora wedi ya."

Pasien...?

#3 Cerita Lucu Paijo Terkena Penyakit Menular

Ing sawijining dina, ana cewek cantik lan seksi marana dokter kanggo konsultasi penyakit ing dadane.

Cewek " Dok, dadaku sering krasa atos lan lara? "

Banjur si dokter langsung mriksa kanthi nyekel dhadane cewek kasebut.

Cewek kasebut takon maneh " Piye dok? "

Paijo " Iki kayane penyakit menular, saiki ana bagean awaku sing krasa atos lan lara."

Humor Lucu Bahasa Jawa Tentang Polisi

cerita lucu bahasa jawa


#1. Cerita Lucu Bahasa Jawa- Selingkuhan

Polisi " Napa kowe mateni bojomu? "

Tersangka " Amarga emosi pak. "

Polisi " Apa sampean ora bisa ngontrol emosi? "

Tersangka " Ora bisa pak. "

Polisi " Bojomu ngapusi apa."

Tersangka " Bojoku selingkuh pak. "

Polisi " Ngapa hudu selingkuhan seg di bunuh, ngapa bojomu? "

Tersangka " Dadi ngene pak polisi, aku pancen wuto karo hukum, nanging luwih becik yen aku mateni bojoku. "

Polisi " Kok iso? "

Tersangka " Tinimban mateni wong saben wengi pak."

Polisi " Meloto gumun."

#2. Cerita Lucu Bahasa Jawa - Polisi Bingung

Ing sawijining wektu ana polisi lagi introgasi marang salah sawijining istri seng jotosi bojone.

Polisi " Esuk mau bojomu ngomong opo."

Terdakwa " Bojoku ngomong, selamat pagi Siti, ngono pak."

Polisi " Lha kenapa kowe nesu paling bojomu kandha kaya ngono."

Terdakwa " Amarga jenengku Maya pak."

Polisi...?

Penutup

Sekian kumpulan cerita lucu bahasa jawa kali ini, sem0ga kalian terhibur.


Posting Komentar untuk "Cerita Lucu Bahasa Jawa Paling Koplak"